Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - Tempomat X2 HDi - !!!neni potreba druhy brzdovy spinac!!!




Právě je pon 16. črc 2018 20:17:04

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte 24. bře 2015 0:00:29 
Offline

Registrován: sob 17. říj 2009 14:45:44
Příspěvky: 256
Mili kolegove,

predevsim diky xantiakovi http://forum.citroeny.cz/memberlist.php ... file&u=206 si mnozi z nas domontovali tempomat na Xantie s motorem HDi, v jejichz ridici jednotce uz tempomat byl, jen ho revolucionari ve Francii neaktivovali a zadne Xantie HDi se s tempomatem neprodavaly.

Tady je odkaz na puvodni vlakno ve starem foru:
http://www.citroeny.cz/forumxxx/viewtop ... t&start=50

a zde dodatek v novem foru:
http://forum.citroeny.cz/viewtopic.php? ... mat#p20476

Pro funkci tempomatu pozaduje ECU motoru (EDC15) signal opacne urovne nez poskytuje spinac na brzdovem pedalu, tj. kdyz je brzda neseslapla, dava 12V a kdyz se seslapne, tak 0V. Resili jsme to tu ruzne: ja jsem si vyrobil tranzistorovy invertor, Xantiak dodelaval rozpojovaci kontakt do spinace brzdoveho pedalu, mnoho jinych tam dalo relatko s prepinacim kontaktem, ktere se aktivovalo seslapnutim brzdy. Ani ja ani Xanitak jsme ale nemeli moc uspech, protoze po nekolikerem seslapnuti brzdy se to prestalo ridici jednotce libit a tempomat deaktivovala az do dalsiho nastartovani motoru.

A zde novinka od nasich zapadonemeckych soudruhu
SPINAC NENI POTREBA DODELAVAT, NENI POTREBA RELE ANI MARSALKUV INVERTOR

Staci v ECU motoru propojit dva piny a tim je to hotovo! Na obrazku je konektor ECU, vlevo je predek auta. Cislovani je odleva pocinaje 1. Propoji se pin 14 a pin 18. Ti, co uz tempomat zapojeny maji, privadeli na pin 18 nove vodic. Nektere Xantie maji v pozici 14 ruzovy vodic uz z vyroby. U nich staci seriznout izolaci a vodic z pinu 18 na nej naletovat. Ti, co v pozici 14 zadny vodic nemaji, museji sehnat maly konektor Tyco Micro Timer (par jich mam doma, tak se muzete ozvat) a ten nalisovat na kus dratu a propojit s pinem 18. Pak uz to funguje. Dosavadni invertor brzdoveho signalu si pak muzete postavit na policku v pracovne :-) Od doby, kdy jsem sam pouzil tuto propojku, mi tempomat funguje bezvadne.
Obrázek
Obrazek Quelle: http://forum.andre-citroen-club.de/memb ... me#aboutme

MSF
Kaja

_________________
X2 2.0 HDi kombi, 80 kW+, 07/2000, nyni 330 000 km.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 25. bře 2015 11:31:37 
Offline

Registrován: sob 17. říj 2009 23:44:07
Příspěvky: 146
super ;)
No ja kým som sa k tomu dostal, už som vymenil auto a XA ponechal bráchovi. Ak by chcel dorobiť, tak ho nasmerujem. :D

_________________
C5 Tourer 2.0 HDi 143k Exclusive Obrázek
Xantia Break 2.0 HDi 66kW Plaisir Obrázek - ponechané bráchovi
C3 1.4i 54kW 2002 Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 22. čer 2016 22:59:02 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 18. říj 2009 10:43:06
Příspěvky: 434
Bydliště: Brno
Před půlrokem sem si pořídil zbědované HDI ... tak dnes jsem konečně namontoval a zprovoznil tempomat. vše jak píše Kája. Diag je spokojená, žádná chyba se nekoná, maká to jak má, na spojku vypne, na brzdu vypne ... . Z jednotky motoru se vedou jen 3 dráty, tak že se doplní pouze 3 PINy a protáhnou k páčce tempomatu.

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 09. čer 2018 11:18:14 
Offline

Registrován: pon 28. črc 2014 10:44:48
Příspěvky: 3
Cus soudruzi, Chcem len taky maly dotaz. Da sa urobit tempomat na tlacitka od radia na volante? Aby som nemusel davat packu...
Dik Bratranc


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 15. čer 2018 22:57:53 
Offline

Registrován: sob 17. říj 2009 14:45:44
Příspěvky: 256
Na tlacitkach byly nejake odpory. Pokud se da dostat primo ke kontaktum jednotlivych tlacitek, tak by to jit melo.
kaja

_________________
X2 2.0 HDi kombi, 80 kW+, 07/2000, nyni 330 000 km.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz