Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - CONNECT NAV




Právě je úte 12. pro 2017 10:17:03

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 129 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: CONNECT NAV
PříspěvekNapsal: sob 02. pro 2017 4:01:08 
Offline

Registrován: čtv 24. srp 2017 0:48:30
Příspěvky: 9
Používám TTT i nebezpečné zóny. Oboje v CZ funguje dobře, liší se málo do Waze. Asi před dvěma měsíci jsem jel i přes Slovensko, kde hustota informací nebyla tak velká ale nepamatuji se, jestli to bylo OK. Projížděl jsem Rimavská Sobota - Zvolen - Nitra - D2 ale v noci moc aut nejezdilo.
Ty práce na silnici, nebo kolony ukazuje pouze TTT, v TMC se neukáže - tam se jenom zobrazí v pravém spodním rohu tři autíčka místo jednoho.
Informace pro TTT o dopravě jdou také z JSDI a pak z údajů pohybu navigací TomTom, které jsou online a mají povolený vysílání informací o pohybu a pak v některých státech EU mají dohodu s GSM operátorama a berou údaje od nich, jak se kde rychle pohybujou telefony po silnicích a dálnicích. Tyhle data má taky Google pro Waze. Z JSDI bere TomTom údaje o uzavírkách. A opravdu je veliký rozdíl v informacích, které poskytuje TTT a TMC. Aspoň v CZ / PL / A /D /B. A není to záležitost Citroenu - možná pouze nechce TomTom řešit problémy u navigací, které sám neprodal. Dříve jsem měl krabičku navigaci TomTom Live, která měla TTT a informace o dopravě jsou to stejné jako v C4GP. Pouze v některých zemích byla možnost některých online služeb navíc jako třeba TripAdvisor, Hotel booking a pod.
Co se týká datové náročnosti, tak nevím - v autě mám SOS volání s datovou kartou, tak auto je připojeno do inetu samo o sobě.
Aktivace v autě proběhla asi do 30 minut po zaplacení.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: CONNECT NAV
PříspěvekNapsal: sob 02. pro 2017 6:27:42 
Offline

Registrován: stř 26. črc 2017 0:53:00
Příspěvky: 70
Na Slovensku to nefunguje vobec. Ak im napisete o zrusenie zmluvy, zrusia ju. Ale penize vam nevratia. A potom uz ani neodpisuju na maily. Splachnutych 60e do hajzlu.

_________________
Citroen C4GP, 03/2017, 1,6 HDI 120 AT6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: CONNECT NAV
PříspěvekNapsal: sob 02. pro 2017 10:49:05 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 06. dub 2017 16:28:58
Příspěvky: 19
Uvoľnený nový Firmware:

V.21.06.47.34_NAC-r0

Postup inštalácie v prvom príspevku.

PJ

_________________
Citroen Grand C4 Picasso 2016/09


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: CONNECT NAV
PříspěvekNapsal: sob 02. pro 2017 11:44:11 
Offline

Registrován: stř 27. zář 2017 10:13:42
Příspěvky: 63
Citace:
Používám TTT i nebezpečné zóny...


jak sim fungujou ty nebezpecne zony? nastavi se nejaky pipnuti a pak to upozorni? jak se rozlisujou radary policejni od stacionarnich? jak je to napriklad v rakousku, kde je to zakazany? diiiky

Citace:
Uvoľnený nový Firmware: V.21.06.47.34_NAC-r0


neni nekde seznam zmen, ci vylepseni? ted to funguje celkem ok... diky

edit: ja tam zadnou zmenu nevidim :-) max se vyplo leaving home osvetleni... nu coz, alspon si clovek prohlidne poradne auto zevnitr :-D

_________________
C4GP technospace bHDi 88 EAT6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: CONNECT NAV
PříspěvekNapsal: sob 02. pro 2017 22:42:28 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 19. říj 2009 18:03:28
Příspěvky: 35
Zdravím všechny, uživateli Viper50 děkuji že nás vždy upozorní na nový firmware, momentálně V.21.06.47.34_NAC-r0. Dnes stažen a nainstalován.
Někdy bych si však rád přečetl jaké změny k lepšímu nám to přináší. Styl našeho otáčkoměru je úplně hrozný! Máme obrovské displeje a na nich grafiku jako by jí dělalo malé dítě. "Bratrský" Peugeot je na tom podstatně líp. Holt auto nám již bylo prodáno a teď už je všude kolem jen reklama na C3 Aircross...

_________________
Je: C4 Picasso FEEL, 1.6 blueHDI, AT6, šedá Shark, 09/2016

Bylo: C4 1.4 16V, červená Lucifer, 2007


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: CONNECT NAV
PříspěvekNapsal: sob 02. pro 2017 23:45:02 
Offline

Registrován: stř 27. zář 2017 10:13:42
Příspěvky: 63
co je spatnyho na otackomeru? ja bych byl akorat pro, aby otackomer byl zobrazovan neustale (nezavisle na obrazovce) na boku, jako v jednom z modu hlavni obrazovky, i kdyz to podtaceni je spis k vzteku, nez ke koukani ;-)

_________________
C4GP technospace bHDi 88 EAT6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: CONNECT NAV
PříspěvekNapsal: ned 03. pro 2017 8:38:03 
Offline

Registrován: stř 26. črc 2017 0:53:00
Příspěvky: 70
Nechapem. Vlavo mam rychlomer, v strede otackomer a vpravo teplotu vody a oleja. Ako inak to chces?

_________________
Citroen C4GP, 03/2017, 1,6 HDI 120 AT6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: CONNECT NAV
PříspěvekNapsal: ned 03. pro 2017 12:15:46 
Offline

Registrován: stř 27. zář 2017 10:13:42
Příspěvky: 63
tak, jak je zobrazovana rychlost uplne vlevo, tak takhle otackomer uplne vpravo, nezavisle na nastaveni ostatniho zobrazeni, krom minimalniho... cili navigaci klidne pres 2/3, ale s uzkym svislym pruhem otackomeru vpravo ;)


Přílohy:
Poznámka: takhle nejak...
pokus.jpg
pokus.jpg [ 85.63 KiB | Zobrazeno 243 krát ]

_________________
C4GP technospace bHDi 88 EAT6
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: CONNECT NAV
PříspěvekNapsal: ned 03. pro 2017 13:16:43 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 06. dub 2017 16:28:58
Příspěvky: 19
Barbucha píše:
Zdravím všechny, uživateli Viper50 děkuji že nás vždy upozorní na nový firmware, momentálně V.21.06.47.34_NAC-r0. Dnes stažen a nainstalován.
Někdy bych si však rád přečetl jaké změny k lepšímu nám to přináší. Styl našeho otáčkoměru je úplně hrozný! Máme obrovské displeje a na nich grafiku jako by jí dělalo malé dítě. "Bratrský" Peugeot je na tom podstatně líp. Holt auto nám již bylo prodáno a teď už je všude kolem jen reklama na C3 Aircross...



Bohužiaľ, Citroen nezverejňuje čo všetko aktualizácia opravuje a čo zlepšuje.
Je to len na nás užívateľoch, aby sme to odskúšali a následne napísali tu na fórum čo dobré alebo zlé to prinieslo.

_________________
Citroen Grand C4 Picasso 2016/09


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: CONNECT NAV
PříspěvekNapsal: ned 03. pro 2017 14:40:17 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 19. říj 2009 18:03:28
Příspěvky: 35
Zdravím všechny, s mojí narážkou na vzhled otáčkoměru jsme se úplně nepochopili. Podotknu že jsem povoláním informatik a Windows 10 mám i v mobilu, tj. jednoduchá grafika je mi blízká. Jedná se mi o to, že nová verze grafiky po faceliftu je oproti starší verzi velmi zjednodušená, bez možností nastavení, co má starší verze. Ta má několik módů zobrazení údajů, můžete si nahrát mp3 do paměti auta, můžete si nahrát vlastní obrázek jako tapetu apod. OK, tak máme jen jeden grafický mód, ale nemůžeme mít stylový otáčkoměr v pravé části na všech obrazovkách, nebo když si nastavím jako hlavní ten kruhový, tak už by mohl být opravdu trochu lépe graficky propracovaný.
Ale co mi vadí nejvíc - rozebírá se to na všech zahraničních fórech - nutnost mít auto nastartované (až půl hodiny) při aktualizacích SW a map! (A že jich letos bylo!)
Když si uvědomíte, že auto má silný akumulátor kvůli funkci start/stop, tak nemůže být problém upgrade naprogramovat tak, aby systém při vložení USB s aktualizací přešel do režimu, kdy se provede aktualizace systému bez běžícího motoru jen z akumulátoru. Vím, že lze aktualizace provést i během jízdy, taky to tak dělám, ale nelíbí se mi to!

_________________
Je: C4 Picasso FEEL, 1.6 blueHDI, AT6, šedá Shark, 09/2016

Bylo: C4 1.4 16V, červená Lucifer, 2007


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: CONNECT NAV
PříspěvekNapsal: pon 04. pro 2017 23:00:53 
Offline

Registrován: stř 26. črc 2017 0:53:00
Příspěvky: 70
Dnes som to chccel nakrmit a vypisalo mi nekompatibilny hardware.

_________________
Citroen C4GP, 03/2017, 1,6 HDI 120 AT6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: CONNECT NAV
PříspěvekNapsal: úte 05. pro 2017 11:36:35 
Offline

Registrován: stř 27. zář 2017 10:13:42
Příspěvky: 63
mne to udelalo u spatne flashky a spatne vytvorenyho adresare pro licenci

_________________
C4GP technospace bHDi 88 EAT6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: CONNECT NAV
PříspěvekNapsal: stř 06. pro 2017 0:56:01 
Offline

Registrován: čtv 24. srp 2017 0:48:30
Příspěvky: 9
kubisz píše:
Citace:
Používám TTT i nebezpečné zóny...


jak sim fungujou ty nebezpecne zony? nastavi se nejaky pipnuti a pak to upozorni? jak se rozlisujou radary policejni od stacionarnich? jak je to napriklad v rakousku, kde je to zakazany? diiiky


Nebezpecne zony - v preferencich je mozmo zvolit pipnuti a jeho hlasitost. Na mape je videt kde ta zona je a v ni je. Pevny radar; misto, kde se obvykle měří; semafor s kamerou;a jina upozornění. Pokud je usekove mereni, tak v danem useku se sice neukazuje prumerna rychlost, ale v pravem informacnim pruhu je graficky signalizovan mereny usek, ten je take v mape, pri mirnem prekroceni absolutni rychlosti je pravy pruh oranzovy, pri vyssim prekroceni je cerveny. Usek je zvukove signalizovan na zacatku i na konci. Dale je pritomnost nebezpeci (jekehokoliv) signalizovana prislusnou ikonou vedle udaje o rychlosti, kde sviti vetsinou max. povolena rychlost.
Nebezpecne zony lze i zadat pomoci cerveneho trojuhelniku v hornim radku obrazovky, vedle udaje nastaveni klimatizace. Tam akorat - tusim - TomTom zapracuje hlaseni do mapy, az kdyz se sejdou aspon od 5ti lidi.
Pokusim se vyfotit a ukazat.
V Rakousku se mi urcite ukazovaly pevne radary pri prujezdu Lincem a pak na A9 v tunelech. A v Celovci i semafory s kamerou.
Slovensko - jak psal Lakinooo, ze na Slovensko to nejde vubec, tak ja myslim, ze jo. Sem tam se neco na obrazovce objevilo a kdyz kouknete na mydrive.tomtom.com , tak na Slovensku zobrazuje i zácpy a práci na silnici. Jen těch údajů je méně. A nebo na Slovensku nejsou pořádný zácpy a silnice už mají opravený :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: CONNECT NAV
PříspěvekNapsal: stř 06. pro 2017 15:44:09 
Offline

Registrován: stř 27. zář 2017 10:13:42
Příspěvky: 63
moc diky, a rozdily mezi velkou a malou obrazovkou? predpokladam, ze vse, co bylo popsano, se tyka male obrazovky, diky este jednou

_________________
C4GP technospace bHDi 88 EAT6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: CONNECT NAV
PříspěvekNapsal: čtv 07. pro 2017 19:54:59 
Offline

Registrován: stř 26. črc 2017 0:53:00
Příspěvky: 70
kubisz píše:
mne to udelalo u spatne flashky a spatne vytvorenyho adresare pro licenci


Presne tam bol problem. :mrgreen:

_________________
Citroen C4GP, 03/2017, 1,6 HDI 120 AT6


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 129 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz