Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - CONNECT NAV




Právě je pon 11. pro 2017 9:28:53

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 128 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: CONNECT NAV
PříspěvekNapsal: pát 20. říj 2017 16:15:49 
Offline

Registrován: stř 27. zář 2017 10:13:42
Příspěvky: 63
jojo, auto je 9/16, s tou licenci me to napadlo... stazeny soubor ma format "license_0(asi milion cisel a pismen mezi tim)9.key" a nahral sem ho do adresare "license" (vsecko malymi psimeny) bez dalsich podadresaru... mapy dou upgradovat bez problemu, respektive teda po uspesnem updatu, resetu a kontrole verze se mi po zastrceni te flashky se stejnym obsahem, jako predtim pro update, nabidne update znovu... to je jeste nejaky dodatek, nebo by to probehlo znovu to stejny? diky za obe...

_________________
C4GP technospace bHDi 88 EAT6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: CONNECT NAV
PříspěvekNapsal: pát 20. říj 2017 16:35:34 
Offline

Registrován: sob 23. zář 2017 13:38:55
Příspěvky: 6
kubisz píše:
...po uspesnem updatu, resetu a kontrole verze se mi po zastrceni te flashky se stejnym obsahem, jako predtim pro update, nabidne update znovu... to je jeste nejaky dodatek, nebo by to probehlo znovu to stejny?


Probehl by znovu stejny update. Pise se to i v navodu, ktery se nabizi ke stazeni na FR strankach spolu s updaty map a FW. Dokonce v navodu pisi, ze se na flashku muze nahrat update FW a zaroven update map. Tim se ale musi prepsat soubor UpdateInfo.xml, protoze z kazdeho balicku prijde trochu jiny ale pod stejnym nazvem a do stejneho adresare (myslim, ze do swl, pokud ne do rootu - uz nevim).
Kazdopadne ze zvedavosti jsem to vyzkousel a fakt to funguje:
Nejdrive navigace nabidne update FW. Po jeho provedeni (a restartovani) se presne podle navodu nabidne update FW znovu a musi se odmitnout, aby v zapeti navigace nabidla update map.

Dalsi me postrehy:
- behem updatu FW nefunguje nejen navigace a radio, ale i dalsi systemy (vyskocila na mne chyba parkovaciho asistenta, auto se nedrzelo v pruhu, atd.),
- behem updatu map porad funguje (predem nastavena) navigace, dokonce umi prepocitat trasu pri jejim opusteni,
- kdyz jsem stahl novou verzi FW, stale se mi nabizela ke stazeni, dokud jsem ji opravdu nenainstaloval (od te doby uz mi FR stranka rika, ze jsem aktualni),
- kdyz jsem stahl novou verzi map, podruhe uz se mi ke stazeni nenabidla, prestoze jsem ji do auta jeste nedal.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: CONNECT NAV
PříspěvekNapsal: pát 20. říj 2017 16:52:56 
Offline

Registrován: stř 27. zář 2017 10:13:42
Příspěvky: 63
diky, s tema mapama mam stejnou zkusenost (ted mi to porad nabizi mapy 5.xxx), FW sem zatim nerozchodil... netusite, jak je to s nutnosti to FW upgrade a vztahu k verzi mapy? aneb musim mit posledni FW, kdyz chci mit v. 6.xxx?

este neco mimo upgrade a mapy: snazim se rozchodit zatim Android Auto, kdyz nejde predplatit TT traffic, ale ac je aplikace v telefenu, tak v CZ lokalizaci se ukazuje jen Mirrorlink... staci prepnout na EN? diiik

_________________
C4GP technospace bHDi 88 EAT6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: CONNECT NAV
PříspěvekNapsal: pát 20. říj 2017 17:12:07 
Offline

Registrován: sob 23. zář 2017 13:38:55
Příspěvky: 6
Aha, tak ja predchozi zpravu puvodne pochopil, ze s licenci uz se FW povedl. V tom pripade nevim. Ja mam auto z 7/2017 a prvotni verzi uz jsem mel 21.05.68.24_NAC-r0 (i kdyz se u ni ukazovalo datum 1970-01-01). Updatoval jsem nejprve na tehdy posledni V.21.05.82.12_NAC-r0, pozdeji na V.21.05.90.42_NAC-r1. Kdyztak, myslim, ze na zacatku tehle diskuse byly odkazy na jeste starsi FW a nekde bylo napsano neco o poradi. Tak kdyztak zkusit stahnout a pouzit ty (jestli budou odkazy jeste funkcni).
Update: starsi odkazy byly jen na mapy, nikoliv na FW :-( Ja muzu poskytnout jen V.21.05.82.12_NAC-r0.

Jinak Android Auto bylo myslim pridavano az na jare, takze jeho nefunkcnost je podle mne prave starym FW.
Ja zase nemohl rozchodit MirrorLink, az jsem zjistil, ze muj novy telefon Sony Xperia X Compact ho proste nepodporuje (manzelcin starsi model Z3 Compact by to umet mel, ale jeste jsem ho nezkusil).

Zatimco MirrorLink bezi pres kabel a patrne umi proste ukazovat displej (tedy kteroukoliv aplikaci), Android Auto mi beha pres Bluetooth (jestli se nepletu), ale je tam omezeni jen na ty aplikace, ktere to podporuji (u mne Google Music, Spotify, Google Maps, telefon). Melo by tam byt i Waze, ale zatim jsem ho na displej navigace nedostal (moc jsem se nesnazil ;-)

EDIT 25.10.2017: Opravuji a omlouvam se: Android Auto opravdu take potrebuje pripojeni pres kabel a Waze tam slo z displeje navigace vybrat snadno (jen pri pusteni Android Auto v mobilu bez pripojeni k autu to vypada, ze z navigacnich aplikaci je k dispozici jen Google Maps). MirrorLink jsem zatim stale nevyzkousel.

Hodne stesti!
D.


Naposledy upravil dhs dne stř 25. říj 2017 22:51:32, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: CONNECT NAV
PříspěvekNapsal: pát 20. říj 2017 21:52:44 
Offline

Registrován: stř 27. zář 2017 10:13:42
Příspěvky: 63
taky sem si dycky myslel, ze Mirrorlink je proste zrcadleni obsahu telefenu na ten display, ale bohuzel uz tomu tak neni... je to zase povoleny pouze pro nejaky vybrany aplikace :-( v soucasny dobe tak Sygic... Android Auto podle me pres BT nebeha, protoze by to nestihalo rychlostne... max pres WiFi, ale spis pres ten kabel... ja se zase v manualu docet, ze AA je jen pro jine zeme, nez CZ, tak proto ten dotaz ohledne jazyka...

jinak licence se predpokladam stahuje pouze z toho frantikovyho webu a ne pres nejaky generator z VINka nebo tak neco? verzi update sem si jen tak nevymyslel, ale je to ta jedina, kterou mi mycitroen nabizi...

diky za tipy

_________________
C4GP technospace bHDi 88 EAT6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: CONNECT NAV
PříspěvekNapsal: sob 21. říj 2017 8:08:33 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 30. lis 2012 17:42:48
Příspěvky: 22
Ahoj Android Auto funguje bezne i v CZ, omezeni je to, ze jej nlze na mobil oficialne stahnout z Ceskeho Play Storu. Ale kdyz si ji stahnes napr. Pres ApkMirror tak by mela normalne fungovat.
To overis tak ze ti ta aplikace bezi normalne na displayi mobilu.
Co se tyce propojeni s autem, tak je to trochu alchymie.
- dulezite je mit kvalitni USB kabel (pres bluetooth to nefunguje)
- pak zalezi na typu mobbilu a taky na verzi androida.
- nikde jsem nenasel oficialni seznam ktere kombinace fungujou a ktere ne.
Mne napriklad s mobilem Lenovo K6 AA fungovalo a po upgradu na android 7.0 prestalo. Obdobne problemy byli i s nekterymi samsungami (podle ruznych android for).
Manzelcin sony xperia Z5 funguje bez problemu i s nejnovsim androidem.
Ja jsem to lenovo nakonec musel v praci vymenit za stejny model, ale bez upgradu na Android 7 a AA mi opet funguje.

Jinak od doby co je na AA i waze a roamingove data jsou “zdarma” tak jsem vestavenou navigaci snad nepouzil. A trochu mi je lito, ze obraz z AA neni mozne dostat i na horni display tak jak u vestavenych map.

_________________
----------------------------------------------------------------------------------
2016 GRAND C4 PICASSO SHINE 2.0 BlueHDi 150 S&S EAT6 modra Lazuli
2012 Grand c4 picasso intense 1,6 HDI stribrna metaliza- (2012- 2016)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: CONNECT NAV
PříspěvekNapsal: ned 22. říj 2017 10:01:16 
Offline

Registrován: ned 22. říj 2017 9:43:48
Příspěvky: 2
Len na info. Registrovať na stránky sa dá aj pomocou aplikácie MyCitroën v mobile. Čiže si stiahnete aplikáciu do svojho mobilu, zaregistrujete sa, pridáte svoje vozidlo a tým istým heslom sa pripojíte aj na tie francúzke stránky, kde vám bude ponúknutý update (ak bude samozrejme k dispozícií), ale tú už predsa všetci máme ;) :P

_________________
New Citroën C4 Picasso BlueHDi 120 S&S FEEL


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: CONNECT NAV
PříspěvekNapsal: pon 23. říj 2017 15:22:10 
Offline

Registrován: stř 27. zář 2017 10:13:42
Příspěvky: 63
diky za popis ohledne Android Auto... uz se mi nakonec podarilo zprovoznit tu aktualizaci FW, respektive ted se instaluje... tak uvidim, jestli AA pribude... v mobilu appku mam, funguje, kabel pouzivam origo a mirrorlink jede OK... ze to nejde dostat nahoru je fakt velka skoda, protoze pak by to vastne bylo jakoby integrovany do auta a nebylo by nutny resit takovy skopiciny, jako TT traffic...

muzete nekdo prosim vyzkouset, jestli se Vam zobrazi stranka s vyberem platby na FR strankach mycitroen, kdyz se jakoby chcete objednat TomTomTraffic? prvni stranka je vyber varianty, volte prosim rocni za €60, druha je zadani udaju, pak nejaky vyber auta a pak by mela naskocit uz stranka s vyberem, jak zaplatit... naskoci mi ale jen info, ze stranka uz neni dostupna... zkouseno na jinym pripojeni, jinym pocitaci, vzdy stejny ucet se stejnym autem... diky

EDIT: tak update FW se povedl, cili NENI nutne updatovat FW postupne, ale minimalne z verze "5.15.29.42-r0" z cca zari 2016 to jde ihned na "21-05-90-42_NAC-r1", coz je ted posledni aktualni... co bylo ale spatne, to nevim, nejspise nejaka spatna flashka, protoze po aktualizaci map se na ni uz nedalo nic zapsat a "odesla"... po update je DOSTUPNY Android Auto (jupiii, bude Waze :-))

EDIT 2: updatem se vyresilo prerusovani radia, kdyz se pravdepodobne preladovalo na lepsi frekvenci, ci nejak upravovalo signal; rychlost se asi nijak nezmenila, stale trva po nastartovani, nez muzete cokoliv s connectnavem delat; neni nekde seznam zmen, co je jinak? i do budoucna by se to hodilo, jestli do updatu jit, nebo ne... diky

_________________
C4GP technospace bHDi 88 EAT6


Naposledy upravil kubisz dne ned 29. říj 2017 19:03:56, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: CONNECT NAV
PříspěvekNapsal: stř 25. říj 2017 19:24:37 
Offline

Registrován: stř 26. črc 2017 0:53:00
Příspěvky: 69
Niekde urobili chybu:

Obrázek

_________________
Citroen C4GP, 03/2017, 1,6 HDI 120 AT6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: CONNECT NAV
PříspěvekNapsal: pon 30. říj 2017 20:51:36 
Offline

Registrován: stř 27. zář 2017 10:13:42
Příspěvky: 63
to se jeden este nauci fracooozsky... TT traffic uz jde zase aktivovat, uz naskakuje platebni brana a pak cca za hodku sem jel autem a uz to tam bylo dostupny... pocasi sem teda cekal trochu sofistikovanejsi, nez jen ikonu s teplotou, ale hlavni je ten traffic a to jede zatim OK (zkouseno zatim jen po meste)... jo, a po objednani a zaplaceni Vam system znemozni zakoupit, ci rozsirit online sluzby, ale je to jen na chvilku, nez se to tam v dB nejak prechrasti a nez se to aktivuje v aute... pak je uz videt, do kdy jakou licenci mate a muzete vesele nakupovat dal (trebas, az to zlevni :-))

_________________
C4GP technospace bHDi 88 EAT6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: CONNECT NAV
PříspěvekNapsal: úte 31. říj 2017 9:30:48 
Offline

Registrován: stř 26. črc 2017 0:53:00
Příspěvky: 69
Cena?

_________________
Citroen C4GP, 03/2017, 1,6 HDI 120 AT6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: CONNECT NAV
PříspěvekNapsal: úte 31. říj 2017 10:32:40 
Offline

Registrován: stř 27. zář 2017 10:13:42
Příspěvky: 63
porad hrozivych €60 za rok, ci €120 za tri... momentalne sem to vzal na rok, jako pokus, co to vsechno umi... vyhody a nevyhody sou celkem znamy, ale za ten komfort mi to zatim stoji... este sem teda nezkousel nejakou dlouhou navigaci... chtelo by to nejakou akci na ten trilety provoz pro podporeni vyuzivani :-) budu zkouset srovnani s waze

_________________
C4GP technospace bHDi 88 EAT6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: CONNECT NAV
PříspěvekNapsal: úte 31. říj 2017 17:04:07 
Offline

Registrován: stř 26. črc 2017 0:53:00
Příspěvky: 69
Mne obcas celkom trefne funguje TCM.

_________________
Citroen C4GP, 03/2017, 1,6 HDI 120 AT6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: CONNECT NAV
PříspěvekNapsal: stř 01. lis 2017 13:49:24 
Offline

Registrován: stř 27. zář 2017 10:13:42
Příspěvky: 63
co je TCM? diky

EDIT: je mysleno TMC? info o zacpach a nehodach z radia? to sem si taky myslel, ze by mi mohlo stacit, ale jen do te doby, nez me navigace bez ostychu navedla do uzavrene ulice, kde je uzavirka uz cca 2 mesice a jeste dalsi 4 bude... s TTT se najednou mapa zacne cervenat, az hanba :-)

_________________
C4GP technospace bHDi 88 EAT6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: CONNECT NAV
PříspěvekNapsal: stř 01. lis 2017 20:20:23 
Offline

Registrován: pon 22. srp 2016 13:14:47
Příspěvky: 58
lakinooo píše:
Mne obcas celkom trefne funguje TCM.

Ak je to TMC, je zaujímavé, že pri faceliftoch funguje, pri starších verziách nie, viď. http://forum.citroeny.cz/viewtopic.php?f=184&t=10144 alebo http://forum.citroeny.cz/viewtopic.php?f=184&t=10406

_________________
Citroen Grand C4 Picasso II 1.6 eHDi 115 Best Collection 6M 2015
Bolo: Toyota Corolla Combi 1,4 VVTi 5M 2006


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 128 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz