Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - BMP6 ROBOTICKÁ -- výměna oleje




Právě je stř 13. lis 2019 18:52:38

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 36 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: BMP6 ROBOTICKÁ -- výměna oleje
PříspěvekNapsal: čtv 31. kvě 2018 6:22:55 
Offline

Registrován: úte 23. čer 2015 10:00:57
Příspěvky: 20
Zdarec tak dúfam že to nebude moj prípad opotrebené hydroložisko,lebo úplnou náhodou som sa dozvedel že do nádobky na 9979A4 mi jeden nemenovaný matador :evil: :evil: :evil: hehe dolial cca 2,5dc ADITÍVA do prevodovky POMOOOOOOC. Že aby lepšie radila.A myslím že to bol celý problém aditivum nema take vlastnosti ako 9979A4 . Takže dúfam že to bude vyriešené na dlhšie ako píšeš :) :) :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: BMP6 ROBOTICKÁ -- výměna oleje
PříspěvekNapsal: pát 01. čer 2018 2:00:25 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 19. črc 2012 14:41:23
Příspěvky: 536
celej robot je velmi citlivé zařízení na nečistoty, doufám, že potom fatálním omylu ti to komplet propláchly a byla použita celá nápln znova. Předpokládám, že zbytek čehokoliv by mohl dělat celkem neplechu. Cena robota cirka 30000kč. Alespon podle toho co mě stálo něco podobného v Puntu.

_________________
C4 Grand Picasso 2,0i + LPG LandiRenzo, BMP6, 2008
Eurogas šel do...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: BMP6 ROBOTICKÁ -- výměna oleje
PříspěvekNapsal: pát 01. čer 2018 7:24:46 
Offline

Registrován: úte 23. čer 2015 10:00:57
Příspěvky: 20
Jasné že som všetko odsal a dal novú nápln celú. Robil som si to sám a stalo ma to bez práce 50€ bez Dph. Inak prišiel som nato že pri stlačení brzdového pedálu robot automaticky vytláča spojku.A ak by som nemal diagnostiku tak sa to dá spravit aj takto.Odsat vsetko z nadobky naliat novy olej a stlačat brzdu ten olej cirkuluje v systeme robota a dokažeš premiešat stary s novým.Potom znova odsat a takto 2x a maš čistú nápln komplet novú. takže aj bez DIAG.sa to dá.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: BMP6 ROBOTICKÁ -- výměna oleje
PříspěvekNapsal: pát 24. kvě 2019 13:36:26 
Offline

Registrován: úte 09. dub 2019 15:43:34
Příspěvky: 1
Ríšo393 , Ahoj dnes jsem měnil olej v převodovce a chtěl jsem vyměnit i v robotovi, ale nenašel jsem způsob jak starý olej dostat ven. Kudy jsi starý olej vysál? Chtěl jsem ho odsát nalévacím hrdlem, ale nešla mi tam žádná hadička strčit.

_________________
Citroen C4 Picasso 1.6 HDI 80kW r.v.2009


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: BMP6 ROBOTICKÁ -- výměna oleje
PříspěvekNapsal: ned 15. zář 2019 10:49:15 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 02. říj 2010 20:32:08
Příspěvky: 1264
...stříkačka s tlusčí jehlou,jednou jsem to u bývalého modelu dělal,nic hrozného,hlavně to potom nestartuj dokud nedoleješ olej novej-bo to zavzdušníš-nic jinak extra to nechce. ...jo DODRŽET HODNOTU OLEJE V NÁDOBCE !!!

_________________
Tesla-pro Miru-semtam služebka.Chystá se Tesla 3
Citroen C4 Grand Picasso 2014 Technospace 2-BlueHDi 150 EAT6 Šedá Shark 5.8l/100Km
Citroen C4 Grand Picasso 2008 1,6 HDI 110k BMP6 - Červená Lucifer-prodan
Ford Mondeo Turnier Combi 2003 2L-Duratorq-prodan.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: BMP6 ROBOTICKÁ -- výměna oleje
PříspěvekNapsal: pát 18. říj 2019 13:03:27 
Offline

Registrován: sob 27. srp 2011 8:16:57
Příspěvky: 13
Tak výměna úspěšná, ale bez proplachu, tak asi příští rok nechám udělat proplach, na šrouby piliny a takový klouzek. Výměna sranda půl hoďka, u 2.0hdi vyhodit box filtru vzduchu, jen jsem se bouchl o nápravu, kdžyž jsem povoloval výpusťák. Jen mému problému to nepomohlo, stále zlobí zpátečka, z 90% nejde zařadit a gearbox faulty. Nevíte někdo parametry toho zeleneho zásobníku a jak ho měnit? Nikde mi tam olej z robota neutíká, ale hladina tutely klesla kousek nad minimum. Měnil jsem při tom i baterku, btwn original je 75Ah a startovací proud 800A. Chtěl bych zkusit poslední fušenýrskou opravu - výměna zásobníku tlaku, ale nikde třeba na www.haspa.cz jsem to v katalogu nenašel. Tak prosím, jestli někdo víte parametry té koule a kde ji koupit, byl bych moc vděčný, pak už jen zajet do Citroenu na diag.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 36 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz