Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - problém s řazením




Právě je ned 23. zář 2018 20:09:31

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: problém s řazením
PříspěvekNapsal: sob 19. říj 2013 19:57:55 
Offline

Registrován: sob 19. říj 2013 19:29:19
Příspěvky: 3
Zdravím všechny příznivce citroenů. V současné době mám C4 II, 1,6 VTi. Stáří necelé 2 roky, najeto cca 20000 km. Asi před měsícem jsem si všiml problému s řazením. Při běžném rozjezdu je vše v pořádku, ale při popojíždění a brzdění motorem zůstává zařazená rychlost jakoby přilepená a musím při vyřazení a následném zařazení dalšího stupně vynaložit větší sílu. Po pár přeřazeních se stav vrátí do normálu. Nejčastější problém je na 3, 4, 5, ale možná je to tím, že 1 a 2 se při jízdě příliš nepoužívají. Dával jsem pozor, jak šlapu na spojku, ale s tou to nemá spojitost. V servisu řekli, že vše je OK. Mě se to ale nelíbí, nové auto to nedělalo a i další řidič cítil, že není vše v pořádku. Budu rád za každou radu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: problém s řazením
PříspěvekNapsal: sob 19. říj 2013 20:21:18 
Offline

Registrován: ned 04. srp 2013 11:17:41
Příspěvky: 41
Pokud je auto pořád v záruce, jako že asi je, podle toho co píšeš, trvej v servisu na svém. Ať se o to postarají!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: problém s řazením
PříspěvekNapsal: ned 15. bře 2015 6:49:46 
Offline

Registrován: ned 22. úno 2015 7:10:10
Příspěvky: 5
Bydliště: Jeníkov u Hlinska
Ahoj,
momentálně mám najeto 55000km a dělá mě to jenom když dojíždím na 4 a chci třeba přeřadit na 3 nebo vyřadit. Je potřeba vynaložit opravdu velkou silu. Nejhorší je, že to neudělá pokaždé :-(.

_________________
Citroen C4 tendance 1,6vti 2012
+paket city


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: problém s řazením
PříspěvekNapsal: pon 16. bře 2015 19:26:43 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 09. říj 2013 2:00:09
Příspěvky: 2497
Bydliště: Ústí nad Labem
Ono to taky může být klidně spojka,respektive pomocný válec.Zkontrolovali ti olej v převodovce?V každém případě se nenech odbýt tím,že je to normální,když to před tím nedělalo.

_________________
C4 Cactus Rip Curl 1.2 e-THP 2016..je.
C4 Picasso 1.6 VTI 2010 ....bylo
Xsara Picasso 1.6.16 V 2006
Xsara Picasso 1.6 i 2002


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: problém s řazením
PříspěvekNapsal: čtv 26. bře 2015 20:08:45 
Offline

Registrován: sob 19. říj 2013 19:29:19
Příspěvky: 3
Takže shrnu mé další zkušenosti. V servisu se mi nepovedlo nic ukecat, i při další kontrole prohlásili, že je vše OK. Záruka skončila, jezdil jsem dál, stav více méně stejný. Přece jen mi to nedalo, konzultovali jsme to u známého mechanika, a ten také tipoval spojku. Už za své jsem nechal vyměnit ložisko, lamelu, přítlak a vše ostatní zkontrolovat. Na měněných dílcích nebyly žádné průkazné závady, lehké opotřebení, zdálo se, že lamela sedá trochu křivě - nedalo se přesně určit. Hned po opravě byl stav dobrý, ale brzy se potíže znovu objevily. Moje další zjištění. Když chci vyřadit a cítím, že se tomu nechce, pomůže pustit a znovu vyšlápnout spojkový pedál. Tak že by přece jen něco na té spojce? Při běžné jízdě tento způsob nepoužívám, jezdím, jak to jde. Alespoň jedna příznivá zpráva - teď to zůstává v určitém stavu a dále se nezhoršuje.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: problém s řazením
PříspěvekNapsal: čtv 26. bře 2015 20:51:55 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 09. říj 2013 2:00:09
Příspěvky: 2497
Bydliště: Ústí nad Labem
Možná se zeptám blbě,ale když už jste laborovali s tou spojkou,tak co lanko?

_________________
C4 Cactus Rip Curl 1.2 e-THP 2016..je.
C4 Picasso 1.6 VTI 2010 ....bylo
Xsara Picasso 1.6.16 V 2006
Xsara Picasso 1.6 i 2002


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: problém s řazením
PříspěvekNapsal: pát 27. bře 2015 18:33:52 
Offline

Registrován: sob 19. říj 2013 19:29:19
Příspěvky: 3
Takže mechanik kontroloval prakticky vše, co je dostupné. Olej v převodovce, odpojil a zkontroloval lanovody řazení a také spojky. Žádný viditelný problém.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: problém s řazením
PříspěvekNapsal: sob 04. dub 2015 21:18:06 
Offline

Registrován: pát 06. črc 2012 22:17:12
Příspěvky: 117
Bydliště: Košice
Mne robí to isté prvý prevodový stupeň. Keď po naštartovaní chcem vybrať jednotku von do neutrálu, je akoby prilepená a musím poriadne trhnúť pákou do zadu aby vyšla rýchlosť von. Je to akoby bola spojka nedostatočne vyšliapnutá, ale ona vyšliapnutá je až na podlahu a zaberá až asi v polovici dráhy. Zvláštne je, že keď rýchlosť vytrhnem von, auto ak stojí na kopci sa samo pohne, akoby dovtedy bola spojka stále v miernom zábere a držala auto. Ešte pre prirovnanie, je to akoby som stál na kopci bez ručnej brzdy so zaradenou rýchlosťou s vypnutým motorom a chcel som rýchlosť vyradiť - jednoducho to nejde. V servise mi povedali, že všetko je OK. Nerobí mi to vždy ale je to dosť časté.

_________________
C3 Picasso 1.6 Vti Color Concept


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: problém s řazením
PříspěvekNapsal: ned 05. dub 2015 15:07:10 
Offline

Registrován: stř 30. lis 2011 14:30:18
Příspěvky: 341
Bydliště: střílky - Otrokovice
A co táhla řazení? Mé se sekly táhla a nemohl sem radit 1 a 2 ale mam teda starší model 2005 a 2.0 130kw
Mechanici se s tim hráli docela dlouho než mi to rozchodily.menily mi předtím čidlo na zpátečku

_________________
citroen c4 vts 2.0 16v 130kw vts vybava exclusive
Další citroen c5 III 3.0 hdi tourer cerna perla nerra


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: problém s řazením
PříspěvekNapsal: ned 05. dub 2015 19:55:40 
Offline

Registrován: pát 06. črc 2012 22:17:12
Příspěvky: 117
Bydliště: Košice
Tiahla, hmm. Tie mi premázavali keď auto malo okolo 20.000 km. Trochu sa to zlepšilo, ale iba na krátku dobu. Ja mám hlavne problém s vybratím jednotky po zastavení a so zaradením jednotky napr. pri státi na križovatke, kedy ja jednotku radím pre istotu oveľa skôr ako ostatní aby som nezdržiaval, alebo najprv rýchlo dva až potom jedna. Ostatné rýchlosti zatiaľ v pohode. Ale asi sa pozriem na tie tiahla.

_________________
C3 Picasso 1.6 Vti Color Concept


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: problém s řazením
PříspěvekNapsal: pon 03. srp 2015 13:56:14 
Offline

Registrován: stř 24. čer 2015 22:54:33
Příspěvky: 5
Mne sa to stava pri parkovani, ked necham zaradenu jednotku alebo spiatocku a auto je brzdene len rychlostou, nie rucnou, tak rychlosť ide len ťažko vyradiť. Zistil som, že po vytlačení spojky a následnom naštartovaní sa mierne auto pohne buď dopredu alebo dozadu podla zaradenej rychlosti. Potom už ide rýchlosť vyradiť normálne.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: problém s řazením
PříspěvekNapsal: pon 23. lis 2015 18:44:01 
Offline

Registrován: stř 24. čer 2015 22:54:33
Příspěvky: 5
Ozývam sa po čase s novým zistením, keĎ idem dole z kopca so zaradeným 4. rýchlostným stupňom, tak niekedy (občas) ide ťažko preradiť do trojky, robí to len vtedy, keď brzdím motorom na štvorke. Tiež som zistil, (neviem či to s tým súvisí), že pri pohýnaní jemne píska v spojke pri zábere. Má niekto s tým nové skúsennosti.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: problém s řazením
PříspěvekNapsal: stř 25. lis 2015 15:53:28 
Offline

Registrován: pát 06. črc 2012 22:17:12
Příspěvky: 117
Bydliště: Košice
Čo sa týka problému s vyradením a zaradením rýchlosti u mňa je to už vyriešené - výmena spojky. Údajne jedna z lamiel ostávala visieť a spojka akoby bola stále jemne v zábere. Mechanik na starej spojke po demontáži žiadny problém nevidel. Uvažovalo sa aj o samotnej prevodovke, ale nakoniec pomohla výmena iba spojky. Auto má najazdené 60.000 km. Po výmene je to už v poriadku.

_________________
C3 Picasso 1.6 Vti Color Concept


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: problém s řazením
PříspěvekNapsal: stř 25. lis 2015 16:46:41 
Offline

Registrován: stř 24. čer 2015 22:54:33
Příspěvky: 5
Výmenu spojky robili v autorizovanom servise? A na kolko € to vyšlo?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: problém s řazením
PříspěvekNapsal: čtv 26. lis 2015 23:08:13 
Offline

Registrován: pát 06. črc 2012 22:17:12
Příspěvky: 117
Bydliště: Košice
Chválabohu mám predĺženú záruku a preto mi to urobili v autorizovanom servise bezplatne. Pýtal som sa aj v jednom malom súkromnom servise a tam to vychádzalo ako fuška bez bločku okolo 200-250 €. Samotna spojka stojí okolo 150 €.

_________________
C3 Picasso 1.6 Vti Color Concept


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz