Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - problém s BMP6




Právě je úte 22. říj 2019 10:44:30

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 88 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: problém s BMP6
PříspěvekNapsal: stř 19. lis 2014 22:28:02 
Offline

Registrován: stř 20. led 2010 19:43:46
Příspěvky: 71
Bydliště: Žermanice okr. F-M
Zdravim,chci nechat vymenit u znameho mechanika spojku.Nasel jsem na netu 2 spojkove sady Valeo a Sachs ,ovsem zadna neobsahovala ono zradne elektricko hydraulicke vypinaci lozisko.Sady vychazely +- na 4500.Prosim o radu kde by se dalo ono lozisko objednat nikde na netu jsem jej nenasel.Dnes jsem volal do autorizovaneho servisu a rekli mi cenu pouze za lozisko 3900.Chtel bych ho ale sehnat nekde levneji.Dale me zajima zda po vymene sady a loziska lze s autem odjet nebo se musi ona prevodovka znova naucit radit?Nezda se mi ze by to musela byt nutnost nebot puvodni ovladani v ridici jednotce pro prevodovku preci zustava...

_________________
C4 grand picasso 2,0 i 16V BMP6 ( 2008 ) + LPG Landi Renzo


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problem s BMP6
PříspěvekNapsal: čtv 20. lis 2014 17:52:03 
Offline

Registrován: sob 08. lis 2014 21:18:09
Příspěvky: 68
Bydliště: Čierne
tak potom je problem v niecom inom lebo mne trva minimalne 4 sekundy kym auto preradi a je to dost neprijemne ked chce clovek rychlejsie vystartovat z krizovatky.Je to fakt des.Myslite ze sa to casom zlepsi ze to len trva kym sa nauci ??

_________________
C4 Grand PICASSO 2.0 HDI 100 kW r.v. 2009
prevodovka BMP6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problem s BMP6
PříspěvekNapsal: čtv 20. lis 2014 18:04:20 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 01. kvě 2014 20:26:03
Příspěvky: 332
Bydliště: Lovosice
Já si jednou omylem vyresetoval přes diagnostiku "pamět" převodovky. A zpětně již nenastavil učení.
A spíše mi přišlo, že auto řadilo ze začátku jako řidič v autoškole.
To znamená někdy jelo dlouho ve vyskových otáčkách, jindy zase řadilo moc brzy. Občas při přeřazování proklouzla spojka

Přišlo mi, že učení trvalo pár dní. Tak cca 150km pokud to přepočtu. :D
Zajeď k někomu na diagnostiku a zkuste to naučit přes ni.
Tuším že nejdříve se nastaví polohy řazení. Řadí to samo rychlosti N-1, 1-2, 2-3, 3-4, 4-5, 5-6 vše myslím dvakrát. To trvá tak minutu.
A pak se nastaví oddálení "vypínání" spojky. To není ani moc slyšet. A trvá to pár vteřin. Zřejmě si to měří vzdálenost.
A pak až se rozjedeš se to bude ještě pár kilometrů učit. Zřejmě Tvůj styl jízdy.

_________________
Citroen C4 Picasso 1,6HDI, 80kW, r.v.2010, BMP6 "Stříbrňák"
GeoCacher :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problem s BMP6
PříspěvekNapsal: čtv 20. lis 2014 18:12:43 
Offline

Registrován: sob 08. lis 2014 21:18:09
Příspěvky: 68
Bydliště: Čierne
takze hovoris treba len pojazdit a on sa umudri tak dufam lebo som stoho uz dost nestastny najhorsie je to na krizovatkach pri rozbehu radi pomaly ako 80 rocna babka :D.

_________________
C4 Grand PICASSO 2.0 HDI 100 kW r.v. 2009
prevodovka BMP6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problem s BMP6
PříspěvekNapsal: čtv 20. lis 2014 18:42:43 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 01. kvě 2014 20:26:03
Příspěvky: 332
Bydliště: Lovosice
Jak sis ho naučil řadit, tak řadí :lol: :lol:

_________________
Citroen C4 Picasso 1,6HDI, 80kW, r.v.2010, BMP6 "Stříbrňák"
GeoCacher :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problem s BMP6
PříspěvekNapsal: čtv 20. lis 2014 19:17:39 
Offline

Registrován: sob 08. lis 2014 21:18:09
Příspěvky: 68
Bydliště: Čierne
tak ja by som mu ukazal sportovu jazdu ale ked pri sviznejesom rozbehu stale smyka spojka sa bojim je ju spalim.pojazdim a uvidim casom.

_________________
C4 Grand PICASSO 2.0 HDI 100 kW r.v. 2009
prevodovka BMP6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: problém s BMP6
PříspěvekNapsal: čtv 20. lis 2014 19:24:30 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 19. črc 2012 14:41:23
Příspěvky: 536
Ložisko asi opravdu origo. Já ho měl za 3600. :evil: :evil:

_________________
C4 Grand Picasso 2,0i + LPG LandiRenzo, BMP6, 2008
Eurogas šel do...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: problém s BMP6
PříspěvekNapsal: ned 23. lis 2014 9:49:52 
Offline

Registrován: sob 08. lis 2014 21:18:09
Příspěvky: 68
Bydliště: Čierne
Takze problem vyrieseny.Docital som sa este ze to treba robit za studena.Dal som reset adaptacnych nastaveni potom ucenie rychlosti a nakoniec nastavenie spojky a autko radi pekne rychlo teraz pojazdim az sa cosi odo mna ten automat priuci :D

_________________
C4 Grand PICASSO 2.0 HDI 100 kW r.v. 2009
prevodovka BMP6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: problém s BMP6
PříspěvekNapsal: ned 23. lis 2014 11:24:13 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 01. kvě 2014 20:26:03
Příspěvky: 332
Bydliště: Lovosice
Jakou diagnostikou jsi to prováděl?

_________________
Citroen C4 Picasso 1,6HDI, 80kW, r.v.2010, BMP6 "Stříbrňák"
GeoCacher :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: problém s BMP6
PříspěvekNapsal: ned 23. lis 2014 13:53:25 
Offline

Registrován: sob 08. lis 2014 21:18:09
Příspěvky: 68
Bydliště: Čierne
Kamos ma univerzalnu diagnostiku CDP ci tak neako.Ja som si objednal lexiu ale kym mi pride 8-)

_________________
C4 Grand PICASSO 2.0 HDI 100 kW r.v. 2009
prevodovka BMP6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: problém s BMP6
PříspěvekNapsal: ned 23. lis 2014 15:27:37 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 01. kvě 2014 20:26:03
Příspěvky: 332
Bydliště: Lovosice
Tak hlavně že se povedlo. Oddechl sis, viď?
Já se trápil stejně a nakone jsem právě přišel na to, že mi kapal olej z té malé převodovky a nakonec to přestalo řadit.
Tak jsem dolil a nastavil přes diagnostiku. A vše OK.

_________________
Citroen C4 Picasso 1,6HDI, 80kW, r.v.2010, BMP6 "Stříbrňák"
GeoCacher :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: problém s BMP6
PříspěvekNapsal: ned 23. lis 2014 20:27:39 
Offline

Registrován: sob 08. lis 2014 21:18:09
Příspěvky: 68
Bydliště: Čierne
Ani nehovor som bol uz stoho chory !! Kazdy pisal ucit prevodovku ale co naucis ked stale smykala spojka.Som doteraz mal len fiaty tak toto je pre mna nova skusenost :D.Dufam ze ma uz nic neprekvapi a autko bude sluzit uz ma 230 000 tak som zvedavy co ma caka

_________________
C4 Grand PICASSO 2.0 HDI 100 kW r.v. 2009
prevodovka BMP6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: problém s BMP6
PříspěvekNapsal: pát 28. lis 2014 22:36:56 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 01. kvě 2014 20:26:03
Příspěvky: 332
Bydliště: Lovosice
Nemáte někdo prosím celé hyrdaulické schema toho automatického řazení? Někde mi to tam stále teče.
V servisu říkali že je to nějaká dlouhá hadička. :?: Tak než vlezu pod auto, tak bych si rád prohlédl, jak to vůbec vypadá.
Tím schématem myslím kreslený obrázek, jak bývají. Jsem rád, že si rozumíme. :D

_________________
Citroen C4 Picasso 1,6HDI, 80kW, r.v.2010, BMP6 "Stříbrňák"
GeoCacher :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: problém s BMP6
PříspěvekNapsal: sob 06. pro 2014 18:06:18 
Offline

Registrován: stř 20. led 2010 19:43:46
Příspěvky: 71
Bydliště: Žermanice okr. F-M
Zdravim,tak ze prave jsem si privezl auto od znameho ze servisu s novou spojkou.Auto aspon co jsem tak prave ujel 20 km jefe uplne bezvadne.Zadne skubani skakani ani nic podobneho.Cena celkem 14 taliru( nova spojka+vymena onoho problemoveho loziska + vymena oleje v prevodovce+vymena oleje v robotovi).Kazdopadne par poznatku.Nebylo treba robota znovu ucit radit,nezapomnel to ;) .A dalsi poznatek asi to nenapisu uplne presne ale sem tam se mi objevila mala kapka oleje pod autem,pry kdyz ta lamela ubyva tlaci se vice toho oleje do vyrovnavaci nadobky a pak to vrchem pres vicko kde je odvzdusnovaci dirka ukapne- nebo tak nejak.Lze pry casem toho oleje trochu ubrat...

_________________
C4 grand picasso 2,0 i 16V BMP6 ( 2008 ) + LPG Landi Renzo


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: problém s BMP6
PříspěvekNapsal: ned 14. pro 2014 9:14:50 
Offline

Registrován: úte 01. led 2013 21:33:18
Příspěvky: 184
zdravim pánové,měl bych dotaz,jak poznám že je něco špatně se spojkou,zdá se mi že musím víc šlápnout na plyn aby zabrala a druhá věc teď v zimě když je studený motor tak je delší řazení z 1 na 2
Diky

_________________
Citroen C4 Grand Picasso 2008 2.0 HDI BMP6,Silver Exclusive
Opel Zafira 2001 2.0 DTH
Opel Vectra 1997 1.6 LPG
Škoda 105 GLS LPG
Škoda 105 L
Škoda 100


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 88 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz