Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - problém s BMP6




Právě je úte 15. říj 2019 8:35:17

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 84 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: problém s BMP6
PříspěvekNapsal: pát 18. lis 2011 1:28:19 
Offline

Registrován: pát 18. lis 2011 0:51:17
Příspěvky: 2
Dobrý večer!

Mám C4 GP 2,0 HDI 16 v převodovka BMP 6 najeto 61 tis r.v. 2007 auto vynikající, tahám 1500 kg karavan a letos na jaře jsem najednou v kopci místo A3 měl na displeji 3, vyděsilo mě to, převodovka sama odřadila na 1, a byla konečná. Vypnul jsem motor, chvíli hýbal vším čím se dalo, asi po nekonečných 5 minutách se vše uvedlo do normálu a auto pracovalo normálně. Při manipulaci na místě se závada objevila podruhé. Odpojen karavan odjezd na vzdálenost 180 km a jednou při výjezdu z křižovatky převodovka neřadila. Opět jsem zastavil zahýbal vším nějaký čas to trvalo a auto jelo. Následující den servis diagnostika asi tři dni pokusů výsledek žádný. To byl duben. Auto se celé jaro, léto, podzim chovalo normálně najeto cca 8 tis. km. Před týdnem cesta z Náchoda "peklo" problém se opakoval co 20 min a ještě se rozsvítil problém s ABS a ASR, a to na diagnostice bylo signováno jako " něco jako koherence".
Poradíte někdo? Díky předem.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: problém s BMP6
PříspěvekNapsal: pát 18. lis 2011 1:44:11 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 17. říj 2009 16:11:08
Příspěvky: 6728
Bydliště: Kolín
Skus skontrolovat ukostreni za levym prednim svetlem treba bude problem tam. Je tam ukostreni ABS mozna tam je i automaticka prevodovka a bez kostry nevedela co delat. Ale pokud je auto v zaruce tak do servisu. V zarucni dobe je oprava zdarma

_________________
bejvávalo: C4 1.4i > Felicia 1.3 GLXi > Saxo 1.0i > Saxo 1.4i

současnost: Velké auto pro velké kluky (vlastně teď už holky :-) )


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: problém s BMP6
PříspěvekNapsal: pát 18. lis 2011 18:07:42 
Offline

Registrován: stř 21. říj 2009 0:03:12
Příspěvky: 315
Poradím. Ať se v servisu zaměří na zásobník tlaku oleje. Je to hliníkový korpus, u mě již byl vyrezlý a občas to neřadilo. Popis závady je podobný (skoro bych řekl, že stejný). Tuším, že to stálo dohromady přes deset tisíc.

_________________
Citroen C4 GP 2.0 HDi BMP 6 Exl v kůži 2007
Citroen C4 GP 2.0 HDi AT Exl v kůži 2010
Citroen C4 GP 2.0 HDi EAT 6 Technospace 2 FEEL 12/2017
Citroen C4 GP 2.0 HDi EAT 6 Technospace 2 Exl v kůži 1/2015 (pro manželku)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: problém s BMP6
PříspěvekNapsal: pon 26. bře 2012 20:07:58 
Offline

Registrován: pon 26. bře 2012 19:41:34
Příspěvky: 3
Ahoj. Dneska se mi projevil stejný problém u mého 2.0HDI s BMP6. Nastartuji, jedu po městě na A ale pak potřebuji couvnout a pak zase dopředu a už to na displeji nepíše A1 ale jen 1 a neřadí nahoru....dostanu tam tedy ručnně pádlem pod volantem až rychlost 3, ale dál to nejde ani ručně :( Když jedu přímo, bez couvání a hýbání s voličem převodovky, vše je v pořádku....
Mohl bys mi prosím napsat, jak jsi dopadl v servisu? Já se tam chystám...
díky :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: problém s BMP6
PříspěvekNapsal: pon 26. bře 2012 21:55:18 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 02. říj 2010 20:32:08
Příspěvky: 1259
Zdárek,,,jenom dotaz--kde přesně je ta nádobka která rezne ??? problém zatím žádný ///ŤUK,ŤUK,ŤUK/// ale pro zajimavost ať nejsem hloupej.
...foto přidávám je z mého auta a po prohlídce jsem nikde nic naštěstí nenašel,uplně na pravo je nádobka z plastu a tam je vydět kapalina,,,min a max,,,mám to pod max.
Dík za odpověď.


Přílohy:
BMP6 1,6 Hdi.JPG [206.83 KiB]
Zatím nestaženo

_________________
Tesla S P90 bílá-služebka.Chystá se Tesla 3
Citroen C4 Grand Picasso 2014 Technospace 2-BlueHDi 150 EAT6 Šedá Shark 5.8l/100Km
Citroen C4 Grand Picasso 2008 1,6 HDI 110k BMP6 - Červená Lucifer-prodan
Ford Mondeo Turnier Combi 2003 2L-Duratorq-prodan.
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: problém s BMP6
PříspěvekNapsal: úte 27. bře 2012 8:28:00 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 17. říj 2009 16:11:08
Příspěvky: 6728
Bydliště: Kolín
to je servo k rizeni ne ??

_________________
bejvávalo: C4 1.4i > Felicia 1.3 GLXi > Saxo 1.0i > Saxo 1.4i

současnost: Velké auto pro velké kluky (vlastně teď už holky :-) )


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: problém s BMP6
PříspěvekNapsal: úte 27. bře 2012 9:23:55 
Offline

Registrován: stř 02. pro 2009 12:35:03
Příspěvky: 207
Bydliště: Praha východ
Podobny problem resili v UK na c4owners.org. Na ty prevodovce je zvrchu konektor pro aktivni cleny, a ten pry zpusobuje tyto nahodne poruchy.
Staci ho vytahnout, ocistit, napatlat znovu tou vazelinou a zapojit.

_________________
Peugeot 107 1.4HDi 53k r.v. 6/2009
Citroen C4 Grand Picasso 2.0i 143k BMP6 r.v. 12/2006 - prodáno


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: problém s BMP6
PříspěvekNapsal: úte 27. bře 2012 9:25:55 
Offline

Registrován: stř 02. pro 2009 12:35:03
Příspěvky: 207
Bydliště: Praha východ
Havlicek.Lukas píše:
to je servo k rizeni ne ??

ne, na obrazku uplne v pozadi je pruhledna nadrzka oleje pro hydrauliku te prevodovky.

PS: Ted jsem si to poradne precetl a pokud, ti problikla chyba ESP a ABS, tak to muze byt i problem se spinacem na brzdovem pedalu.
Me to delalo to same. Najednou to nechtelo radit. Po dvou dnech uz to nechtelo ani nastartovat a tvrdilo mi to at seslapnu brzdovy pedal, coz jsem delal. Vadny spinac. Nekdy na prelomu 2007/2008 doslo k vyvojove zmene, protoze velky proud prochazejici tim spinacem vypaloval kontakty. Novy spinac ma jeste predradny specialni kabel, tipuju ze s nakou elektronikou nebo odporem. Me to celkem stalo cca 1500,-.
To same se mi stalo i na C3 z roku 2007, jenze tam neni ESP, takze jen nesvitila brzdova svetla. Opraveno jeste v zaruce.

Pokud uz ti to neco neco takoveho napsalo, spechej do servisu na diagnostiku, s tim uz neco vyresi.

_________________
Peugeot 107 1.4HDi 53k r.v. 6/2009
Citroen C4 Grand Picasso 2.0i 143k BMP6 r.v. 12/2006 - prodáno


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: problém s BMP6
PříspěvekNapsal: ned 01. dub 2012 9:51:30 
Offline

Registrován: pon 26. bře 2012 19:41:34
Příspěvky: 3
Ahoj. Tak můj problém vyřešen - napojeno na diagnostiku a závadu hlásil spínač brzdového pedálu a tím to vše bylo. Poladěno vyřešeno, náklady i s celkovou prohlídkou vozu, nastavením denního svícení apod. 500,- Kč :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: problém s BMP6
PříspěvekNapsal: úte 04. pro 2012 23:38:13 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 04. lis 2012 12:42:54
Příspěvky: 40
Bydliště: Praha
tom4616 píše:
Ahoj. Dneska se mi projevil stejný problém u mého 2.0HDI s BMP6. Nastartuji, jedu po městě na A ale pak potřebuji couvnout a pak zase dopředu a už to na displeji nepíše A1 ale jen 1 a neřadí nahoru....dostanu tam tedy ručnně pádlem pod volantem až rychlost 3, ale dál to nejde ani ručně :( Když jedu přímo, bez couvání a hýbání s voličem převodovky, vše je v pořádku....
Mohl bys mi prosím napsat, jak jsi dopadl v servisu? Já se tam chystám...
díky :)


tohle mi to delalo ted o vikendu
rozjel jsem se radilo to bez problemu na automat a za 200 m zmizelo A a slo to jen padlama na trojku. kdyz se to vyplo tak neslo nastartovat (chtelo to zmacknout brzdovej pedal) bylo to ale doufam jen pojistkou ve skrince u motoru. Brzdova svetla mi svítila.

_________________
C4 GP, 2008, BMP6, 2.0 HDI Exclucive, RT4 Navi Philips audio, 18" ALU


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: problém s BMP6
PříspěvekNapsal: pát 25. dub 2014 21:36:58 
Offline

Registrován: sob 05. bře 2011 23:06:25
Příspěvky: 13
Ahoj, tak dnes se mi stalo něco podobného, zničeho nic problém s řazením, po zařazení zpátečky naskočlo "R", ale po přidání plynu se auto ani nehlo, při zařazení "A1" nebo manual "1" sice jede, ale jen někdy (na displeji hláška "gearbox faulty").
No a poté jsem zjistil, že ta průhledná nádobka viz. výše je úplně prázdná a převodovka je od oleje, ale vůbec néjde poznat odkud to teče.
Tak prosím o info jaký typ hydraulického oleje tam patří, zkusím dolít a alespoň dojet do servisu, př. zjistit odkud to teče. Díky za pomoc.

_________________
C4 Grand Picasso 2,0i 103 kW + LPG, BMP6, 2008


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: problém s BMP6
PříspěvekNapsal: sob 26. dub 2014 3:36:39 
Offline

Registrován: ned 12. úno 2012 16:16:37
Příspěvky: 1158
Bydliště: Frýdecko-Místecko
Nejpíše to bude vyrezlý zásobník tlaku oleje nejspíše, jak tady píše kolega výše.

_________________
C4 Grand Picasso, r. 2008, 1,6HDI 16V 80kw, Exclusive, 5st manuál ;) (já)
Xsara combi r.2000, 1,9D nezničitelný traktor ;) (já a manželka)
C4 Aircross, r. 2015, 1,6HDI 8V 84kw, Exclusive, 6st manuál ;) (táta)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: problém s BMP6
PříspěvekNapsal: sob 26. dub 2014 9:14:03 
Offline

Registrován: stř 20. led 2010 19:43:46
Příspěvky: 71
Bydliště: Žermanice okr. F-M
Zdravim,chlapi hodte tady nekdo foto toho zasobniku,tohle auto chci mit jeste par roku a tusim ze me tato zavada nemine tak abych si ho uz mohl shanet v PL.Pak pisnu za kolik se to tam da poridit.Dekuji

_________________
C4 grand picasso 2,0 i 16V BMP6 ( 2008 ) + LPG Landi Renzo


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: problém s BMP6
PříspěvekNapsal: sob 17. kvě 2014 20:28:53 
Offline

Registrován: pon 04. črc 2011 11:09:44
Příspěvky: 13
Ahoj, BMP po 100+1, ale trochu jinak. Třeba poradíte.
Dnes v dešti, děti vzadu se mi to nechtělo rozjet na křižovatce. V režimu A, i M. Až po pár vypnutí motoru, v M jsem se rozjel rychlosti lítali bez logiky, až 5 a 6 Ok. Pak chvíli v A režimu a po zabrždění na křižovatce skočilo na display N, ale auto dál jelo, po okresce, dle otáček asi na 4. Dojel jsem dom, restart. Nechtělo zařadit zpátečku až po pár pokusech. Pak jsem to projel po vsi. V A i M řadí pozdě nebo vůbec 3. Občas se nechce rozjet a zpátečku jsem tam už nedal - navolím R, ozve se rána a displey se přepne do N. Na displey se občas ukáže bota - sešlápni pedál, při pokusu o couvání i při zhaslém motoru(bez toho, že bych startoval), jinak žádná poruchová hláška, jen se vrátily emise.
Kdo máte chuť, co dřiv a co potom? Díky za reakci

_________________
Peugeot 306 1,8i 1994 - automat >> stále v záloze
Citroen C4 Grand Picasso 2007 2,0i 16V BMP6 + LPG


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: problém s BMP6
PříspěvekNapsal: úte 27. kvě 2014 17:32:00 
Offline

Registrován: pon 04. črc 2011 11:09:44
Příspěvky: 13
Nikdo?, vím je to neurčitý
Vypravil jsem se na diagnostiku do servisu. Až do města OK, pak přestala řadit 1+3+5 rychlost. V manuálu dojezd a popsal jsem problém značkovému servisu. Ale zajímaly je v podstatě jen najeté kilometry. Po diagnostice mně za mé peníze sdělily, že to neřadí. Že to nepoznají, že to budou muset celý rozdělat a že by vyměnily spojku a setrvačník(to ty kilometry). A že to bude asi víc problémů najednou. Utek jsem.

Ale po jejich vymazání chyb, auto neřadilo 2+4+6. Toto sděleno mému obvyklému, zcela neznačkovému servisu a ti vyčistily hydrauliku řazení. Dle nich to spojka nebude. Problém víceméně trvá(dle servisu), objevuje se N na displey i se zařazenou rychlostí. A zpátečka teď celkem funguje - to byl první projev závady. Měl by někdo jiný nápad, než vyměnit řídící jednotku. Což je zatím v pořadí. Omluvám se za román, ale stručně to neumím

_________________
Peugeot 306 1,8i 1994 - automat >> stále v záloze
Citroen C4 Grand Picasso 2007 2,0i 16V BMP6 + LPG


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 84 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz